Aspectes tècnics

Aspectes tècnics del Goalball

En el Goalball jugan tres jugadors per equip. Defensen la seva porteria situan-se un jugador central un mica més avançat que els seus companys per cubrir l’espai central, els seus companys defensen els laterals, aquestes posicions en defensa serveixen per cubrir els nou metres de la porteria i evitar els impactes entre jugadors

3metresareadefensiva_16metresareadellançament_1posiciondefensiva_1areadefensiva_1

La pista de Goalball te unes dimensions de nou metres d’ample per divuit metres de llarg. La portería te unes dimensions de nou metres de llarg amb un metre i mig de alt. Hi han dos areas importants, l’àrea defensiva amb una línea a tres metres que dilimita aquesta àrea amb unes marques tàctils per ajudar a situar-se els jugadors. La segona àrea important es l’area de llençament que està a sis metres de la porteria, es a dir, un jugador no pot llençar la pilota més lluny d’aquesta línea, si la pilota no vota avanç de l’area de llançament l’equip rep una penalització.

9metresample_118metresllarg_1

En el Goalball s’utilitzen varies proteccions i elements diferencials, dos dels més importants son l’antifaz totalment opac per evitar que ningú pugui veure, ja sigui una persona cega o una persona amb visió, reduida o total. Un altre element importan es la pilota amb cascavells al seu interior, sense aquest element sonor el Goalball com esport no tindria sentit. Després donat els constants contactes amb el terra al llençar-se i els impactes amb la pilota els jugadors fan servir colceres, genolleres, proteccions laterals, coquilleres i bambes de preparades per pabelló (de futbol sala o hanbol per exemple.

bambaspabello_1codera_1pilotagoalball_1protecciolateral_1rodilleras_1juliaantifaç_1

 

 

 

Deixa un comentari