Presentació de l’esport

Goalball

Júlia Manresa ens presenta l’esport

Júlia:”A l’edifici de la ONCE Barcelona situat a Plaça Espanya, no només es fa el sorteig de la ONCE si no que també persones cegues o amb discapacitat visual practiquen diferents esports. El Goalball es l’únic esport creat específicament per aquestes persones reconegut a nivell internacional. De fet va ser creat per a la rehabilitació dels veterans de la segona guerra mundial que havien quedat cegs, el que no imaginaven aleshores es que esdevindria esport paralímpic. Per saber-ne més entrarem a conèixer una mica més l’equip de Goalball de Barcelona.

pistaEn una pista com aquesta amb las mateixes dimensions que una pista de vòlei es juga a Goalball. En un partit de Goalball s’enfren-te’n dos equips de tres jugadors que han de ficar la pilota a la porteria contraria ¿Sembla fàcil no? Pues no es així El Goalball es juga amb un antifaç completament opac que fins i tot els jugadors sense cap grau de visió s’han de col·locar. Amb una màscara com aquesta sembla difícil orientar-se per el camp, protegir la porteria contraria i fins i tot no topar amb un company.

Per això les línees del camp cal que siguin en relleu i una pilota especial, es tracte d’una pilota amb cascavells en el seu interior que els jugadors han de sentir en tots moments així que el silenci ha de ser total i la concentració màxima, ni tan sols l’entrenador pot parlar als seus jugadors.

L’esforç en el Goalball llavors no es tan físic com mental, per això un partit dura dos parts de dotze minuts. El Goalball porta al màxim exponent les habilitats que una persona amb discapacitat visual pot desenvolupar jugant en equip, treballa l’orientació especial, l’oïda i el tacte”

Deixa un comentari